Recensent ‘Julius Caesar aan de Maas’

Vanavond ga ik eenmalig voor Omroep Brabant aan de slag als recensent. Ik doe verslag van de première van het openlucht muziekspektakel ‘Julius Caesar aan de Maas’. De unieke voorstelling vindt in de maand juni plaats bij Lithoijen aan de Maas.

Julius Caesar aan de Maas
Julius Caesar aan de Maas

In de pan gehakt

In het jaar 55 voor Christus hakt Julius Caesar twee Germaanse volkeren in de pan bij de Maas. Dit historische feit is voor Ans Jager en Harold Schraven, de makers van het spektakelstuk, de inspiratiebron geweest. Via Romeinse archeologische vondsten gaat het verhaal aan de Maas terug in de tijd. Julius Caesar en Cleopatra maken hun opwachting, de Romeinse overheersing komt voorbij, de uitbuiting van de Eborunen – van oorsprong een Keltische stam – en ook een groep opstandige Bataven onder leiding van Julius Civilis.

Daarnaast laat het spektakelstuk de Romeinse handelsplaats met slavenmarkt zien die bij Lithoijen aan de Maas heeft gelegen. Er volgt een keizerlijke triomftocht, een Keltische bruiloft en de moord op Caesar. Als hoogtepunt van het spektakel wordt de veldslag tussen de Romeinen en Germanen nagespeeld, zoals deze waarschijnlijk ooit in het Brabantse land heeft plaatsgevonden. Over deze veldslag is het een en ander na te lezen via de Vrije Universiteit Amsterdam en het Brabants Dagblad.

Recensie op Omroep Brabant

Op zaterdagochtend 9 juni vertel ik tussen 9.30 en 10.00 uur over het spektakelstuk in het radioprogramma ‘Lekker Weekend’ op Omroep Brabant. Meer informatie over de voorstelling vind je op de speciale website.

© Annemarie Latour

9/6/2018 De recensie op Omroep Brabant is online terug te beluisteren via deze weblink. Mijn recensie komt voorbij vanaf 39.30 minuten. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.