‘Zonde’ bij de beste tien verhalen van festival ‘Cacao aan de Kade’

Gisteren werd bekend dat mijn allereerste stukje fictie, dat de titel ‘Zonde’ heeft gekregen, tot de beste tien korte verhalen hoort van de schrijfwedstrijd ‘Cacao aan de Kade’ in Helmond. De wedstrijd leverde bijna honderd inzendingen op uit het hele land.

10-chocolaatjes
De publicatie ’10 Chocolaatjes’ van ‘Cacao aan de Kade’ 2017 (foto: Annemarie Latour)

In de top tien

Bij de prijsuitreiking op zondag 10 september 2017 viel ‘Zonde’ in de categorie ‘vierde tot tiende plaats’, waarbij de precieze plaats niet bekend is gemaakt. De schrijfwedstrijd had twee vereisten: het verhaal mocht maximaal 600 woorden hebben en moest over het thema ‘chocolade’ gaan.

Voorzitter van de driekoppige jury was schrijver Wim Daniëls. Daniëls, die vaker schrijfwedstrijden jureert, noemde het niveau van de inzendingen uitzonderlijk hoog en vertelde dit nog niet eerder te hebben meegemaakt. Hij moedigde de tien winnaars dan ook aan om hun schrijftalent verder te ontwikkelen.

Cacao aan de Kade

Uit alle tien verhalen werd een kort stuk voorgelezen. Bij ‘Zonde’ benoemde Daniëls de cadans van het verhaal, dat volgens hem aangenaam is om voor te lezen, en ging hij kort in op het gebruik van een van de stijlfiguren in de eerste alinea.

‘Zonde’ is gepubliceerd in ’10 Chocolaatjes’ dat is uitgegeven door Cacao aan de Kade. De verhalen worden afgewisseld met foto’s van Tahné Kleijn die door middel van vijf stillevens een ode brengt aan de cacaovrucht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.