Boekrecensie ‘Pelgrimage van smaragd’

Het magazine Gerardus, uitgegeven door het Klooster Wittem, plaatste in editie 4 van dit jaar een recensie van Pelgrimage van smaragd. “Met kennis van theologie, Engelse taal en Ierse folklore onderzoeken de auteurs al rondtrekkend de spirituele dimensie van het Keltisch christendom”, aldus de recensent.

Boekrecensie pelgrimage van smaragd

Recensent  Marianne van der Gulik schreef een mooi verslag van Pelgrimage van smaragd. Naar aanleiding van het boek, vat zij de kern van het Keltisch christendom als volgt samen: “Kenmerkend voor het Keltisch christendom is holistische godsopvatting: God is geen God van boven, maar is aanwezig in alles wat leeft, de kosmos, de natuur en de mens. Alles is bezield en met elkaar verwant.”

Hoewel het Keltisch christendom zoals we dat tegenwoordig kennen is ‘ingevuld’ al naar gelang de spirituele – en ook politieke – behoefte van de tijd, merkt Van Gulik terecht op: “Maar wat dan nog: met deze verbeelding houden we een gedachtegoed, een onderstroom in stand dat de ziel beschermt.”

Haar conclusie na het lezen van Pelgrimage van smaragd is in ieder geval positief: “Ik ben vaker in Ierland geweest en herken veel in dit boek. Een aanrader voor wie zich wil verdiepen in Ierland en zijn vroeg-christelijke cultuur.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.